eng | est 




  Läkitused
 
EESTI KIRIKUTE NÕUKOGU JÕULULÄKITUS 2010

Head kaasmaalased!

Jõulupühadega tähistab kristlik maailm Lunastaja, Jumala Poja Jeesuse Kristuse sündi. Selle sündmuse mõtes- tamine enda jaoks võib olla värskendav kogemus, mis toob igaviku argipäeva. Paraku tajume jõulude ajal eriti teravalt, et meie elu on muutunud kiirustavaks, pinnapealseks ja materialistlikuks.

Elame heitlikul ajal, mil paljusid räsib majanduskriisi järellainetus, kui ühiskond otsib sidusaid väärtusi, kui räägitakse koolivägivallast, kui üksildaste arv kasvab ja inimestevahelistes suhetes on kadumas vastastikune lugupidamine. Vajame midagi, mis ühendaks ja juhataks, eeskujusid, kelle järel astuda.

Jõulud õpetavad meid tõstma pilku argiselt taevasele. Jõulud meenutavad meile, et Jumalal on meiega asja, Tal on meile sõnum ja võimalus.

Sotsioloogilised uurimused näitavad, et perekond on eestlaste jaoks üks olulisemaid väärtusi. Kui Jumal lõi inimese meheks ja naiseks ning ütles, et nad saavad abielus üheks, siis selles väljendub Jumala üks kauneimaid kingitusi inimkonnale. Terve perekond on parim keskkond laste kasvamiseks. Jõuluaeg on õige aeg mõelda oma perele ja lähedastele ning teha neile head.

Sünnipäevalaps Jeesus ütles, et „Taevas ja maa hävivad, aga minu sõnad ei hävi” (Matteuse evangeelium 24:35). Tõde ei saagi hävida, sest tõde väljendab tegelikkust. Õnne, rahulolu ja tasakaalu otsiv inimene saab jõulude ajal vaadata tõsimeelselt iseendasse, oma lähisuhetesse ja ühiskonda ning püüda mõista seda, kes ta tegelikult on ning mis tegelikult tema ümber toimub. Tegelikkuse mõistmisele aitab kaasa jõulusõnum, Jeesuse sündimise lugu. Jeesusele vaadates taipame tõde. Õigesti mõistetud tegelikkus teeb meid sisemiselt vabaks, sõltumatuks ja tugevaks.

Jõulud tuletavad meelde, et Jeesus on meid patust lunastanud. Väga palju on seda, mis hävitab inimese jumalikku väärikust. Pahatihti me ise rikume oma elu ära ennast õigustades ja püüdes vastutust mujale lüka- ta. Jõululapse eeskuju meenutab, et nüüd on õige aeg teha õigeid otsuseid. Pöörata ümber, kus tarvis. Panna maha, mis on koormaks. Minna edasi, kuhu on õige. Me pole üksi, sest Jõululapse tuleku mõte oli, et meil oleks väärtuslik Elu.


Eesti Kirikute Nõukogu
22.12.2010 Tallinnas

← tagasi   ↑ üles

 
  LIIKMESKIRIKUD
Eesti Evangeelne Luterlik Kirik / Eesti Evangeeliumi Kristlaste ja Baptistide Koguduste Liit / Eesti Metodisti Kirik / Rooma-Katoliku Kirik  / Eesti Kristlik Nelipühi Kirik / Seitsmenda Päeva Adventistide Koguduste Eesti Liit / Armeenia Apostliku Kiriku Balti piiskopkond / Eesti Apostlik-Õigeusu Kirik / Moskva Patriarhaadi Eesti Õigeusu Kirik / Eesti Karismaatiline Episkopaalkirik /
   
Tehnika 115, 10139 Tallinn | tel 646 1028, ekn(ät)ekn.ee | SEB EE431010052039486002