eng | est 




  Uudised
 
PAAVSTI VISIIDI RAAMES TOIMUNUD NOORTEKOHTUMISE PEAKORRALDAJAD PÄLVISID OIKUMEENILISE AASTAPREEMIA

Eesti Kirikute Nõukogu otsustas oma iga-aastase oikumeenilise aastapreemia anda käesoleval aastal paavst Franciscuse Eesti-visiidi raames 25. septembril Tallinna Kaarli kirikus toimunud oikumeenilise noortekohtumise peakorraldajatele EELK Tallinna Toompea Kaarli koguduse õpetaja Jaak Ausile, Rooma-Katoliku Kiriku preestritele Pedro Cerviole ja Igor Gavrilchikule ning produtsent Lehari Kaustelile.

Noortekohtumisest võttis osa 1500 noort enamusest Kirikute Nõukogu liikmeskirikutest, aga samuti suur hulk erinevate konfessioonide liikmeid nii Soomest, Venemaalt kui mitmest teisest riigist. Noored, kes andsid tunnistusi või osalesid muusikutena, kuulusid erinevatesse Eestimaa kirikutesse, noortekohtumise lõpus tervitasid paavsti kõigi kohalviibinud Kirikute Nõukogu liikmeskirikute juhid või esindajad. Rahvusvahelise telepildi vahendusel saadi noortekohtumisest osa nii Eestis kui üle terve maailma.

Noortekohtumine oli paavsti viimane kohtumine noortega enne 3. oktoobril Roomas alanud noortega seotud teemadele pühendatud sinodit, mistõttu pälvis just see sündmus ka paavsti Balti riikide visiidiga seonduvalt rahvusvaheliselt väga suurt tähelepanu. Paavst Franciscus ise tõi Tallinnas toimunud noortekohtumise ja selle oikumeenilisuse eriliselt esile oma 26. septembril Roomas üldaudientsil peetud kõnes, milles ta tegi kokkuvõtte visiidist Balti riikidesse.

Kirikute Nõukogu oikumeeniline aastapreemia antakse üle Pirita kloostri kabelis 13. detsembril.


tel 646 1028


← tagasi   ↑ üles
 
  LIIKMESKIRIKUD
Eesti Evangeelne Luterlik Kirik / Eesti Evangeeliumi Kristlaste ja Baptistide Koguduste Liit / Eesti Metodisti Kirik / Rooma-Katoliku Kirik  / Eesti Kristlik Nelipühi Kirik / Seitsmenda Päeva Adventistide Koguduste Eesti Liit / Armeenia Apostliku Kiriku Balti piiskopkond / Eesti Apostlik-Õigeusu Kirik / Moskva Patriarhaadi Eesti Õigeusu Kirik / Eesti Karismaatiline Episkopaalkirik /
   
Tehnika 115, 10139 Tallinn | tel 646 1028, ekn(ät)ekn.ee | SEB EE431010052039486002