eng | est 




  Uudised
 
EESTI KIRIKUTE NÕUKOGU ANDIS OIKUMEENILISE AASTAPREEMIA ARNE HIOBILE
16.12.2020
Foto: Urmas Roos

Eesti Kirikute Nõukogu andis 16. detsembril Rootsi-Mihkli kirikus toimunud kontsert-palvusel vaimulik ja teoloog  Arne Hiobile üle 2020. aasta oikumeenilise aastapreemia.

Arne Hiobi tegevus vaimuliku, õppejõu, püha maa ja paljude teiste Piibliga väga seotud maade ja paikade giidina ning paljude raamatute autorina ületab laialt ühe konfessiooni piiri. Viimastel aastatel on Arne Hiob olnud vaimulikuks giidiks väga paljudele gruppidele nii Iisraeli, Kreekasse, Rooma, Saksamaale, M.Lutheri ja J.S.Bachi radadele ja mujale – väga tihedalt Piibliga seotud kohtadesse.

Kontsert-palvusel pidas tervituskõne Riina Solman, kes rõhutas oma sõnavõtus kiriku ja riigi head koostööd koroonapandeemiast tingitud olukorras. Riina Solman andis oma sõnavõtu lõpus üle ka Siseministeeriumi kuldteenetemärgi EAÕK metropoliit Stefanusele ning hõbeteenetemärgi Eesti Kirikute Nõukogu täitevsekretär Ruudi Leinusele.

Kõne pidas ka EKNi president peapiiskop emeeritus Andres Põder.

Kontsert-palvusel allkirjastati ka Kirikute Nõukogu ja Siseministeeriumi koostöökokkulepe järgmiseks 5 aastaks.

Lisaks tutvustati teema-aasta raames välja antud raamatut „Armastame loodu(s)t“.

 

Palvuse muusikalises osas teenisid kaasa Piia Paemurru (klaver), Peeter Paemurru (tšello) ning Maris Lend (flööt).


← tagasi   ↑ üles
 
  LIIKMESKIRIKUD
Eesti Evangeelne Luterlik Kirik / Eesti Evangeeliumi Kristlaste ja Baptistide Koguduste Liit / Eesti Metodisti Kirik / Rooma-Katoliku Kirik  / Eesti Kristlik Nelipühi Kirik / Seitsmenda Päeva Adventistide Koguduste Eesti Liit / Armeenia Apostliku Kiriku Balti piiskopkond / Eesti Apostlik-Õigeusu Kirik / Moskva Patriarhaadi Eesti Õigeusu Kirik / Eesti Karismaatiline Episkopaalkirik /
   
Tehnika 115, 10139 Tallinn | tel 646 1028, ekn(ät)ekn.ee | SEB EE431010052039486002