eng | est 




  Uudised
 
EKNI APRILLIKUU TÖÖKOOSOLEK TALLINNA LINNAVALITSUSES
28.04.2022
Foto: Ain Saarna

Eesti Kirikute Nõukogu pidas neljapäeval, 28. aprillil linnapea Mihhail Kõlvarti kutsel oma korralise töökoosoleku Tallinna Linnavalitsuses.
 
Linnapea Mihhail Kõlvarti sõnul seob Tallinna linna ja Eesti Kirikute Nõukogu mitte üksnes head suhted, vaid ka ühised tegevused, koostöö ja väärtused. „Rasketel aegadel pöörduvad inimesed ikka kiriku ja Jumala poole. Inimkonna jaoks ei ole midagi traagilisemat kui sõda, mis tekitab hirmu ja hirm omakorda vaenu ühiskonnas. Samas jääb keerulistel aegadel vajaka headest sõnumitest, mis inimesi rahustaks ja üksteisemõistmist toetaks,“ ütles Kõlvart. „Ei ole teist institutsiooni kui kirik, kes saab anda ühiskonnale paremaid, õigemaid ja lootustandvamaid sõnumeid. Neid, mida kirik on andnud tuhandeid aastaid – rahu, armastust ja paremat tulevikku. Just need lihtsad sõnad annavad meile jõudu, mida vajame kõik nüüd ja praegu ning tulevikus. Meil on kõigil ühised väärtused ja eesmärgid – rahu ja ühine tulevik ning see ongi kõige olulisem, mis meid seob.“
 
Eesti Kirikute Nõukogu president, EELK peapiiskop Urmas Viilma juhtis ülestõusmispühade järgsel ajal tähelepanu, et Jeesuse sõnum pärast ülestõusmist oma jüngritele ilmudes oli: „Rahu teile!“. „Seda Kristuse sõnumit peavad eriti praegusel rahutul ajal kuulutama kõik kristlikud kirikud. Eesti Kirikute Nõukogu liikmeskirikute juhid väljendasid ka täna Tallinna Linnavalitsuses linnapea Mihhail Kõlvartiga kohtudes ja oma töökoosolekut pidades vajadust ja valmisolekut ühiselt rahusõnumit kõigi Eestimaa inimesteni viia. Eriti oluline on see ärevatel aegadel nagu me just neid praegu tajume Ukraina sõja kontekstis,“ sõnas Viilma.  
Töökoosolekul käsitleti muuhulgas ka eelolevat kohtumist peaministriga, Kaitseväe kaplaniteenistuse kontseptsiooni, trükise „Kirik keset küla“ väljaandmist ning planeeriti tulevat väljasõiduistungit. 

 


← tagasi   ↑ üles
 
  LIIKMESKIRIKUD
Eesti Evangeelne Luterlik Kirik / Eesti Evangeeliumi Kristlaste ja Baptistide Koguduste Liit / Eesti Metodisti Kirik / Rooma-Katoliku Kirik  / Eesti Kristlik Nelipühi Kirik / Seitsmenda Päeva Adventistide Koguduste Eesti Liit / Armeenia Apostliku Kiriku Balti piiskopkond / Eesti Apostlik-Õigeusu Kirik / Moskva Patriarhaadi Eesti Õigeusu Kirik / Eesti Karismaatiline Episkopaalkirik /
   
Tehnika 115, 10139 Tallinn | tel 646 1028, ekn(ät)ekn.ee | SEB EE431010052039486002