eng | est 




  Uudised
 
KATOLIIKLASTE PALVERÄNNAK RAHU EEST
25.08.2022

Laupäeval, 27. augustil 2022 toimub katoliiklik palverännak Viru-Nigula Maarja kabeli juurde. Kell 11 on kavas Püha Missa Viru-Nigula kirikus, millele järgneb koosviibimine ja kell 14.30 protsessioon Maarja kabelisse. 

Selle aastal pöördutakse Rahukuninganna poole ja palutakse rahu eest maailmas, eriti Ukrainas. 

Palverännakule on oodatud kõik soovijad. 

Rooma-Katoliku Kiriku piiskop Philippe Jourdan ütles, et me läheme Neitsi Maarja juurde – kes on tõeline Jumala armu aujärg – me läheme halastust ja abi otsima. "Praegune aeg on keeruline Eesti ja kogu maailma jaoks ning katoliiklastena me läheme suure usaldusega Viru-Nigula Neitsi Maarja juurde tuleval laupäeval". Keerulisel ajal katoliiklased pöörduvad oma Ema poole erilise usaldusega, austades teda nendes kohtades, mis on Jumalaemaga eriti seotud: Aglona Lätis, Czestohowas Poolas, Lourdes’es Prantsusmaal, Fatimas Portugalis jne. Meie ka Eestis teeme seda, selles kohas, Viru-Nigulas, kus sajandite jooksul nii palju Eesti rändureid on käinud ja palvetanud. 

Viru-Nigula Maarja kabel on rajatud 13. sajandil ja on vanim säilunud Virumaa sakraalehitis. 2021. aastal paigaldasid katoliiklased Neitsi Maarja austamiseks kabeli otsaviilu klaasvitraa˛i Neitsi Maarja kujutisega (autor Kai-Kiudsoo Värv).

Lisainfo: www.katoliku.ee või kirjutades katolikuinfo@gmail.com

Telefon: 52 86 326


← tagasi   ↑ üles
 
  LIIKMESKIRIKUD
Eesti Evangeelne Luterlik Kirik / Eesti Evangeeliumi Kristlaste ja Baptistide Koguduste Liit / Eesti Metodisti Kirik / Rooma-Katoliku Kirik  / Eesti Kristlik Nelipühi Kirik / Seitsmenda Päeva Adventistide Koguduste Eesti Liit / Armeenia Apostliku Kiriku Balti piiskopkond / Eesti Apostlik-Õigeusu Kirik / Moskva Patriarhaadi Eesti Õigeusu Kirik / Eesti Karismaatiline Episkopaalkirik /
   
Tehnika 115, 10139 Tallinn | tel 646 1028, ekn(ät)ekn.ee | SEB EE431010052039486002