eng | est 




  Uudised
 
EESTI KIRIKUTE NÕUKOGU TÄHISTAB NELIPÜHA

Laupäeval, 10. mail kell 13 toimub Eesti Kristliku Nelipüha Kiriku Tallinna Toompea Keskuses nelipüha oikumeeniline jumalateenistus. Eesti Kirikute Nõukogu eestvedamisel korraldatud jumalateenistus on seekord kantud emadepäeva mõttest.

Nelipüha oikumeenilisel jumalateenistusel jutlustab Eesti Kristliku Nelipühi Kiriku piiskop Ago Lilleorg, kelle sõnul on see mitmes mõttes sümboolne, et nii esimest nelipüha kui ka emadepäeva tähistatakse käesoleval aastal samal päeval.

„Emaks olemine on tähendanud elu edasiandmist ja jätkumist. Samuti on Kristuse kiriku ülesanne, kelle sündimist me nelipühal tähistame, olnud kuulutada ja anda edasi seda elu, mis lähtub Jumalast ning avab meile elu jumaliku mõõtme. Üks ei saa eksteerida teiseta, keegi meist ei ole siia ilma sündinud emata, samuti ei ole meist keegi siin ilmas Jumala tahteta, kes viimselt annab elu kõigele, mis elab,” sõnas Lilleorg.

See nelipüha peaks olema päevaks, mil saame tunnustada oma emasid ning austada Jumalat, eluarmuanni eest.

Lisaks Ago Lilleorule teenivad jumalateenistusel kaasa Eesti Kirikute Nõukogu liikmeskirikute esindajad. Juhtiv liturg on Kirikute Nõukogu presidendi kt piiskop Philippe Jourdan.

Jumalateenistuse muusikalist osa sisustavad Eesti Kristliku Nelipühi Kiriku Tallinna koguduse muusikud ja ülistajad. Muusikajuht on Piret Laikre.

Eesti Kirikute Nõukogu korraldatava oikumeenilise jumalateenistuse üks eesmärkidest on väärtustada Eestis tegutsevaid kristlikke kirikuid, kes vahendavad ühiskonnale kristlikke väärtusi oma erinevate traditsioonide kaudu.

Jumalateenistuse kannab üle Eesti Televisioon pühapäeval, 11. mail kell 14:55.

Info:
Tauno Teder

Eesti Kirikute Nõukogu täitevsekretär
e-post: tauno(ät)ekn.ee

tel 646 1028, 51 22 564


← tagasi   ↑ üles
 
  LIIKMESKIRIKUD
Eesti Evangeelne Luterlik Kirik / Eesti Evangeeliumi Kristlaste ja Baptistide Koguduste Liit / Eesti Metodisti Kirik / Rooma-Katoliku Kirik  / Eesti Kristlik Nelipühi Kirik / Seitsmenda Päeva Adventistide Koguduste Eesti Liit / Armeenia Apostliku Kiriku Balti piiskopkond / Eesti Apostlik-Õigeusu Kirik / Moskva Patriarhaadi Eesti Õigeusu Kirik / Eesti Karismaatiline Episkopaalkirik /
   
Tehnika 115, 10139 Tallinn | tel 646 1028, ekn(ät)ekn.ee | SEB EE431010052039486002