eng | est 




  Uudised
 
EESTI KIRIKUTE NÕUKOGU JÕULULÄKITUS 2011

EESTI KIRIKUTE NÕUKOGU JÕULULÄKITUS AD 2011

Head sõbrad! Tasub endalt küsida: miks on jõulud üldinimlikud rõõmupühad? Jõule peavad ka need, kes ei kuulu ristirahva hulka. Miks?

Põhjusi on palju, ent üks on kindlasti see, et iga laps on kehastunud lootus, temal on kõik veel ees. Olgu oma või võõras – laps tekitab sooje tundeid, paneb heldima ka karmi südame.

Kes aga süveneb jõulusõnumisse, avastab veel suurema rõõmu tekitava tõiga: kui Jumal sünnib inimlapseks, siis tõstab ta selle sündmusega inimese kui sellise ääretusse kõrgusesse.

Jah, Piiblis on öeldud, et inimene ongi loodud Jumala näo järgi. Aga on üsna raske kujutleda, mida see siis tegelikult tähendab. Pealegi on paljude inimeste teod nõnda koledad, et ei tee kuidagi inimkonnale au. Ent kui Jumal võtab inimese kuju, saades meie sarnaseks, kui ta tõepoolest laskub meie hulka, siis ons ee inimese uskumatu ülendamine. Inimene kõlbab Kõigekõrgemale kojaks! Isegi siis, kui me tunneme oma armetust ja poolikust, aga võib-olla just seda taibates mõistame: siin on sõnum, mis puudutab igaühte meist – inimene, selline nagu sina ja mina, võib olla Jumala eluasemeks Vaimus.

Jumal saab inimlapseks, et meie tohiksime ja julgeksime uskuda – meie võime saada Jumala lasteks. Kristus on meie vend. Jõuluöö rõõmusõnum oli teadaanne kõigile inimestele ja rahvastele, kõigile: meile on sündinud Päästja, Õnnistegija. Taevast kõlas, et Jumalal on "inimestest hea meel". Uskumatu, et tal võib meiesugustest hea meel olla, aga jõulud kuulutavad just seda.

Ja rõõm täidab selle südame, kes kogeb, et võimatu on võimalik. Nagu ütleb jõululaul: "Vaata, hing, imet, kuis Kõrgeim end alandab põrmu, vaata ning kummarda ilmunud igavest armu. Lapseks saab nüüd Jumal ja lepitab süüd – hävitab ära kõik hirmu."

 

Jäädavat jõulurõõmu teie kõigi südamesse soovib Eesti Kirikute Nõukogu!


← tagasi   ↑ üles
 
  LIIKMESKIRIKUD
Eesti Evangeelne Luterlik Kirik / Eesti Evangeeliumi Kristlaste ja Baptistide Koguduste Liit / Eesti Metodisti Kirik / Rooma-Katoliku Kirik  / Eesti Kristlik Nelipühi Kirik / Seitsmenda Päeva Adventistide Koguduste Eesti Liit / Armeenia Apostliku Kiriku Balti piiskopkond / Eesti Apostlik-Õigeusu Kirik / Moskva Patriarhaadi Eesti Õigeusu Kirik / Eesti Karismaatiline Episkopaalkirik /
   
Tehnika 115, 10139 Tallinn | tel 646 1028, ekn(ät)ekn.ee | SEB EE431010052039486002