eng | est 




  Uudised
 
EESTI KIRIKUTE NÕUKOGU OIKUMEENILISE AASTAPREEMIA SAAB PP FESTIVAL
18.11.2021

Eesti Kirikute Nõukogu oikumeenilise aastapreemia saab PP Festival. 

Eesti Kirikute Nõukogu otsustas korralisel töökoosolekul anda 2021. aasta oikumeenilise aastapreemia Eesti EKB Koguduste Liidu Noorsootöö Keskuse korraldatavale iga-aastasele noortefestivalile PP Festival. 
„Piiblipäevad (hiljem PP-festival) sai alguse 1970. aastate lõpul, kusjuures ateistlik riik tollal seda üritust ära ei keelanud. PP-festival on kõrge professionaalsusega korraldatud ja sisukalt läbimõeldud kristlik noorteüritus, mis toob tavaliselt kokku 700-800, vahel rohkemgi noort erinevatest kirikutest. Eelmisel aastal toimus PP-festivalist ülekanne, millest said osa kuni 2000 noort. PP-festival annab noortele sõnumi, et kristlik elu ja tunnistus tänapäeva ühiskonnas on oluline ja nemad saavad seda edastada ja välja elada. Teist nii pikaajalist ja üle kirikute piiride ulatuva haardega kristlikke noori kaasavat sündmust Eestis praegu ei ole. Ühiskonnas, kus valitsevad sekulaarsed väärtused ning noori koondavat ja neile kokkukuuluvust pakkuvat festivali polegi, on sellise festivali olemasolu ja jätkumine asendamatud.“ (Einike ja Toivo Pilli)


„PP on suutnud säilitada oma mastaapsuse ja mõju ka praegusel COVID-kriisi ajal, olles paljudele noortele julgustuseks, usuelu elavdajaks ja vaimse tervise turgutajaks. “ (Karmen ja Meelis Maikalu)


„PP Festival on aastaid teeninud noori nii sõna, palve kui ka muusika kaudu väga kõrgel tasemel, mille elumuutvaid vilju on kogenud juba mitu põlvkonda kristlasi erinevatest konfessioonidest. Antud projekt on laienenud veelgi, teenides ürituse järgselt PP Misjonikooli osalejaid erilise teeniva vaimsuse ja armastusega.“ (Ele Paju)


Oikumeeniline aastapreemia antakse üle 16. detsembril. Kontsert-palvuse asukoht on selgumisel.


← tagasi   ↑ üles
 
  LIIKMESKIRIKUD
Eesti Evangeelne Luterlik Kirik / Eesti Evangeeliumi Kristlaste ja Baptistide Koguduste Liit / Eesti Metodisti Kirik / Rooma-Katoliku Kirik  / Eesti Kristlik Nelipühi Kirik / Seitsmenda Päeva Adventistide Koguduste Eesti Liit / Armeenia Apostliku Kiriku Balti piiskopkond / Eesti Apostlik-Õigeusu Kirik / Moskva Patriarhaadi Eesti Õigeusu Kirik / Eesti Karismaatiline Episkopaalkirik /
   
Tehnika 115, 10139 Tallinn | tel 646 1028, ekn(ät)ekn.ee | SEB EE431010052039486002